Hajrá, sziasztok! - Stettner Zoli a Babitsban

A mém Kiss Balázs Benedek (11.C) tavalyi munkája.
2022. június 3-án pénteken annyira szerencsések voltunk, hogy a diákok körében az egyik legnépszerűbb magyar influenszer látogatott el iskolánkba, hogy személyiségével színesítse az utolsó fárasztó iskolai napokat.

A Holnap Témazáró nevű YouTube csatorna gazdája (akit néhányan talán jobban ismernek a Gyalogvlog oldalról) Stettner Zoltán a nagyszünetben egy előadást és közönségtalálkozót tartott, de azelőtt osztályunkat is meglátogatta, és egy rendhagyó irodalom órán volt lehetőségünk részt venni vele. (A 10.B után pedig a 9.F is vendégül láthatta az 5. órában.)

Mesélt nekünk arról, hogyan élte meg annak idején a gimnáziumi éveit, milyen tapasztalatai voltak az egyetemen (azaz a PTE bölcsészkarán), és hogy szerette meg a magyar irodalmat, a nyelvészetet, a drámát és a színjátszást. Szó esett persze az általa működtetett közösségi oldalakról, arról, hogy mi adta az ötletet ezek működtetéséhez, és hogy mi az oka annak, hogy ha ennyire szereti a színházat, miért nem ment el végül színésznek. Az sem titok, hogy Zoli öt évig tanárként dolgozott, így rengeteg sztorija volt a tanárként elkövetett "trollkodásokról", volt kollégáiról, és a szívének kedves dráma csoportjairól. Beszélt arról is, mennyire nehéz minőségi tartalmakat népszerűsíteni a közösségi oldalakon, hiszen a "hülyeség" sajnos mindig népszerűbb, mint az oktatási célú kontentek. Beszélt arról is, milyen nehezen érintette, hogy az oktatás jelenlegi helyzete miatt végül kénytelen volt otthagyni a tanári pályát. 
Ez az óra nagyon gyorsan elment, mivel Zoli a közvetlen és humoros személyiségével, érdekes történeteivel, és a mindenkit megfogó szókincsével teljesen lefoglalta figyelmünket.

A nagyszünetben a földszinti aulában az egész iskolának tartott egy rövid előadást a nyelv és logika kapcsolatáról, valamint a helyesírás fontosságáról, ahol diákok és tanárok is szép számmal jelen voltak. A nyelvtani képtelenségek csodáiról is beszélt, többek között a mondatok kétértelműségéről, a vesszők lényeges szerepéről és ezekhez hasonló témákról. És amire a legtöbben vártak: az előadás után egy rögtönzött közönségtalálkozó keretében közös képek készülhettek vele.

Összegzésképpen mondhatom, hogy ez az év egy újabb nagyszerű élménnyel gazdagodott, és ezt Oroszlán Anikó tanárnőnek is köszönhetjük. Zoli egy nagyon érdekes személyiség, okos és jó humorú. A nekünk tartott órán először kissé izgult, de utána igazán elengedte magát, és belelendült a történetekbe, aminek mi kifejezetten örültünk, és ezúttal is nagyon köszönjük neki is, hogy ellátogatott hozzánk.

És ha nem tettétek volna, nagy segítség lenne neki is, ha feliratkoznátok a Holnap Témazáró YouTube csatornára, így közvetve anyagilag is segíthetnétek azt, hogy még több videó készülhessen.
Ez nekünk is jó lenne, mert dolgozat előtt lenne valamire támaszkodni, ha nem olvastad el a kötelezőt! (De azért inkább olvasd el. :) )
 
Írta: Benács Dóra 10.B

Zolival a következő felületeken találkozhatsz:

Holnap Témazáró: https://www.youtube.com/channel/UCaTel_VRWi7mI9g1getQozg  (feltétlenül irazkott fel a csatornára, hogy segítsd Zoliék munkáját!)
Gyalogvlog (TikTok): https://www.tiktok.com/@gyalogvlog  
Stettner Zoltán (Instagram): https://www.instagram.com/stettnerzoltan/ 

A képeket Horváth Dominik (10.B), és Zoli rajongói készítették. (Ezúttal is köszönjük a beküldéseket!)












Ti küldtétek:




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Magyar írók és költők, akik mentális betegséggel küzdöttek

József Attila halála - az örök rejtély

Az húsvét nagy kérdései, avagy miért pont a tojás és a nyúl kötődik az ünnephez?