Valentin hét: Bújj idén Valentin napkor Lara Jean bőrébe

A fiúknak, akiket valaha szerettem című film egy Netflix Original romantikus komédia, ami 2018-ban debütált. A film főszereplője Lara Jean egy középiskolás lány, aki szerelmesleveleket írt azokról a fiúkról, akiket valaha szeretett. Ám ezeket soha nem küldte el. Csak azért írta őket, hogy kiadja magából az érzéseit, majd szép borítékba tegye a leveleket, és egy zöld masnis dobozban a szekrénye mélyére száműzze őket. A lány nagy kalamajkába keveredik, amikor eltűnnek a levelek és valamilyen furcsa mód a címzetteknél kötnek ki. Ugyanis az egyik címzett a nővére exbarátja. Ekkor Lara- Jean egy őrült tervet eszel ki a suli népszerű szívtiprójával, Peter Kavinskyvel, aki szintén kapott egy szerelmeslevelet a lánytól.

Ez az egyik kedvenc filmem, és garantáltan mindenkit Valentin-napi hangulatba hoz ez a kedves, vicces, szerelmes történet. Ha láttad a filmeket ne habozz olvass tovább és bújj te is Lara Jean bőrébe, ha pedig nem, itt a tökéletes alkalom arra, hogy megnézd őket. Ígérem, hogy nem bánod meg. 😊

Az ikonikus romantikus filmnek második része is készült, a 3. része pedig február 12-én debütál a Netflixen.

Öltözz úgy, mint Lara Jean


Lara Jeannak mindkét filmen keresztül meghatározó stílusa van. Ezt tökéletesen tükrözi Lara-Jean rózsaszín csillogós bikinije. Csakolyan sziporkázó, mint Lara- Jean. Lara Jean egy reménytelen szerelmes alkat és ez az öltözékén is vissza köszönt. Finom visszafogott romantikus, úgynevezett soft stílusa van. Kedveli a pasztellszíneket a virág motívumos a csíkos, és kissé bohókás darabokat is. A filmekben többször is látthatuk szoknyákban csinos lenge ruhákban, kardigánokban, garbókban, színes pólókban és farmeranyagú darabokban. Lara Jean szettjének elengedhetetlen kellékei a masnik és a scrunchiek, szinte mindig láthatunk a hajába egyet közülük. A scrunchie egy ikonikus kellék a filmben egyébként is, hiszen Peter a házibuli jelenetben kiveszi Lara Jean hajából a lány kedvenc hajgumiját, majd a kezére teszi. Lara-Jean mindig visel finom, nőies, egyszerű arany nyakláncokat is. A kedvenc táskája pedig egy barna elegáns bőrhatású hátitáska. Cipők terén pedig kedveli a platformos cipőket, a tornacipőket, és egyéb kényelmes darabokat. 

Dekoráld a szobád akár csak Lara Jean

Az éttermek bezártak és kijárási korlátozás van nem találsz randihelyet? Van egy jó hírem! A szobád lehet a tökéletes randihelyszíned. Lara Jean szobájából árad a vidámság és a szerelem. Te is egyszerűen varázsolhatsz ilyen kellemes helyet a sajátodból. Pár kiegészítő, és máris kedvenc karakterünk szobájában érezhetjük magunk. Lara Jean szobája mentazöld színű, ám nem kell falfestéket és festőecsetet ragadnod. Ugyanis a falon rengeteg tapétafotó és egyéb dekoráció található; ezekről azonnal felismerhetővé válik a lány stílusa. Számtalan indás növényes tapéta, virágos színes kép tapéta poszter található a falán. Emellett csomó hangulatvilágítást és fényfüzért is találhatunk. Ágyát beborítják a puhábbnál puhább színes párnák és takarók. Az egyik falrészt pedig teljes egészében polaroidok fényképek és matricák fedik. Na, és persze ami kihagyhatatlan, Lara Jeannek rengeteg könyve és könyvespolca van, ami igazán otthonossá teheti a te szobád is. 

Lara Jean híres Valentin napi Cseresznyés rácsosa

A filmben többször is látthatuk, hogy Lara Jean szeret sütni. Sokszor így vezeti le a stresszt sokszor pedig egyszerűen csak kedvtelésből. A második filmben Valentin napra Peternek saját készítésű cseresznyés süteményt ajándékoz. Az eredeti recept Lara Jean titka marad, ám írtam én magam egyet, ami egészen hasonlíthat Lara Jeanéhez. Ki is próbáltam, és elhoztam nektek is. Biztos vagyok benne, hogy bárki el fogja tudni készíteni hisz pofonegyszerű ám annál finomabb. Lara Jean példáját követve akár ti is készíthetitek Valentin napi ajándékként. Legalább annyira fog örülni ennek a finomságnak a megajándékozott személy, mint Peter Kavinsky. 

Valentin-napi cseresznyés rácsos

Hozzávalók (1 tepsire)
300g leveles tészta
400g fagyasztott vagy friss cseresznye (ne befőtt)
1-2 teáskanál citromlé
1 evőkanál kukoricakeményítő
3-4 evőkanál kristálycukor
2 tojássárgája

Elkészítés

A cseresznyét feltesszük közepes lángon főzni a cukorral. Mikor levet eresztett a megy (3-4 p főzés után kb.) egy 3 evőkanál levet kivesszünk a meggyből, és 1 evőkanál keményítővel simára keverjük majd visszaöntjük. Majd még 1-2 percig főzzük. Ha túl híg további pár percig főzzük. Cukorszirup állagú legyen a „lé”.

Ezután a leveles tésztát kinyújtjuk kb. 0,5 cm vastagra és két részre osztjuk és felvágjuk mindkét részt kis kb. 3x5 cm téglalapokra. (Nekem ez a művelet nem sikerült és az összes rácsos különböző méretű lett, de evvel sincs semmi baj, arra figyeljünk, hogy a rácsos alsó téglalapja és felső téglalapja megegyezzen.)

Az egyik adag téglalapot megtöltjük cseresznye töltelékkel az alábbi módon: a téglalap közepébe kb. 2 teáskanálnyi cseresznyés tölteléket helyezünk. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl sok, és kerüljük a szélét, különben ki fog folyni.

A többi téglalapba 3 vágást ejtünk és rátesszük a „cseresznyésekre” a szélüket pedig villával lenyomkodjuk.

A tetejét megkenjük tojássárgájával.

20-30 p 200°C-os előmelegített sütőbe tesszük, akkor jó, ha a teteje szép aranybarna.

Ízlés szerint tálaljuk, mehet rá porcukor vagy akár vanília/fehércsoki puding.

Tipp:

A cseresznyét helyettesítheted más gyümölccsel, vagy akár Nutellával is.
Leveles tésztát magad is készíthetsz 😊 Lássuk is az én házi leveles tészta receptem.

Házi leveles tészta

Hozzávalók:

2 bögre liszt
140g hideg vaj/margarin
2 tojássárgája
2-3 evőkanál hideg víz (ajánlott a hűtőből kivenni)
1 kávéskanál só

Elkészítés:

A hideg vajat/margarint elmorzsoljuk a liszttel
A sót hozzáadjuk a lisztes keverékhez.
A tojássárgáját összekeverjük a vízzel.
Majd a tojásos keveréket a lisztes keverékhez adjuk. Összegyúrjuk a tésztát.
Ha nem áll össze a tészta adjunk még hozzá egy kevés hideg vizet, illetve, ha túl ragacsos lett egy kevés lisztet.
Ezután csomagoljuk be folpackkal és rakjuk egy órára a hűtőbe.
Hűtőből kivéve felhasználhatjuk azonnal.

Lara Jean inspirálta playlist

Végül pedig, de nem utolsósorban készítettem egy Spotify playlistet telis-tele olyan zenékkel, amelyek Lara-Jeanre emlékeztetnek. Hallgassátok szeretettel!


Kellemes Valentin-napot mindenkinek!

Írta: Kovács Adrienn
Szerkesztette: Schmidt Kata

Képek forrásai:
https://www.imdb.com/title/tt3846674/mediaviewer/rm385715969/
https://www.glamour.com/story/the-real-love-story-in-to-all-the-boys-ive-loved-before
https://www.imdb.com/title/tt3846674/mediaviewer/rm754814721/

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Magyar írók és költők, akik mentális betegséggel küzdöttek

József Attila halála - az örök rejtély

A ballagási szokásokról