Mi vagyunk, de pontosan kik?

Ismerjetek meg bennünket, a BabitsMa digitális iskolaújság íróit, szerkesztőit!


Almájer Fanni

Almájer Fanni vagyok, 10. F osztályos tanuló. A jövőben én is az iskolaújság szerkesztőségének tagja leszek, nagy örömmel fogok írni, sok-sok témában. Az iskolában a kórus tagja vagyok, az életem nagy része a kosárlabda és az éneklés körül forog. Humános beállítottságom miatt kérdés sem volt, az írás nekem való. Sok dolog érdekel, sok mindent szeretek, a főzéstől kezdve, a fotózáson át, a Netflix-szel eltöltött estékig, így bőven lesz mit írásba foglalni. Remélem mindenki fog saját ízlésének megfelelően érdekes, szórakoztató cikket találni. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy a cikkek olyan témákat foglaljanak magukba, és olyan stílusban íródjanak, amely felkelti iskolánk tanulóinak érdeklődését. 



Horváth Milán


Horváth Milán vagyok, 10.E osztályos tanuló, iskolánk diákönkormányzatának elnöke. Az informatika és a matematika az a két terület, ami leginkább érdekel és amivel a legtöbbet foglalkozok. Ezekből a tárgyakból sok versenyen is részt veszek. Rajongok a számítógépekért és minden ezekkel kapcsolatos dologért. Szabadidőmben sokat programozok.
Azért csatlakoztam a BabitsMa digitális iskolaújság csapatához, hogy informatikai tudásommal segíthessem a weboldal kialakítást, technikai megoldásainak kitalálását és megvalósítását. Szeretném, ha a sok lelkes és tehetséges diák által írt cikk egy minőségi, látványos és színvonalas weblapon kaphatna helyet és igyekszek mindent megtenni ennek érdekében. Emellett nyilvánvalóan, én is szeretnék majd érdekes cikkeket írni olyan témákban, amelyek közel állnak hozzám, illetve a diákönkormányzatunk ügyeiről. Bár alapvetően erőteljesen reálos beállítottságú vagyok, ennek ellenére egyáltalán nem áll tőlem távol a szövegírás, mivel nagyon sok minden érdekel.


Hős Patrícia

A 9. F osztály tanulója vagyok. Rendkívül szeretek olvasni és írni. Olvasni leginkább azért, mert ahogy Gárdonyi Géza is mondta: „Mert olvasni is jó, meg aludni is jó. Mikor olvasok, úgy érzem, mintha egy másik embernek a lelke volna bennem, és ez gyönyörűség; mikor pedig alszom, úgy érzem, mintha az én lelkem volna egy másik emberben; és ez is gyönyörűség.” Írni is valami ilyesmi érzés miatt kedvelek. Nevezzük ezt hobbinak. Kitalálhatok történeteket, leírhatok puszta tényeket. Ez valami olyasmi, mint például amikor valaki szeret sportolni. Én írni szeretek, és nekem ez szerez örömet.

Az újságba mindenképpen szívesen írnék könyvajánlókat, kritikákat. Az interjúzás is nagyon foglalkoztat. Továbbá imádom a mozit, a színházat, és még sok más helyet, így élménybeszámolókat is megosztanék veletek. Bevallom, elég sok minden felkelti az érdeklődésemet. Inkább fel se sorolnám. A lényeg, hogy változatos témákban fogtok tőlem látni cikkeket. És nagyjából ez lennék én: a lány könyvvel és tollal a kezében.

Kersák Viktória

Az ember eredendően úgy van megalkotva, hogy két agyféltekéje van, és mindkettő más-más feladatköröket lát el. Valószínűleg hallottátok már, hogy a jobb agyféltekénk felelős a kreativitásért, a művészi képességekért. Nos, ez alapján azt állítanám, én leszek a BabitsMa jobb agyféltekéjének fő képviselője.

Kersák Viki vagyok, a 10.C osztályból. Itt, a suliújságban a fotós, a szervezői, illetve a kreatív szerkesztői feladatköröket látom el. Szabadidőmben éneklek, rajzolok, festek, olvasok – ha az időm engedi –, verseket írok, és imádok különféle jelmezekbe bújni, különösen a korhű viktoriánus ruhákat kedvelem.
Szeretném a diákok - a TI - érdeklődési körötöket kiterjeszteni, és ezáltal a világról alkotott képeteket is megújítani. Ebben segítenek a BabitsMa cikkírói, riporterei - olvassátok az írásaikat sok szeretettel!


Knoch Dorottya

Sziasztok, Knoch Dorottya vagyok, az egyik németes osztályba járok. Amint meghallottam, hogy indul a sulinkban egy újság, rögtön megláttam benne a lehetőséget, és ki szerettem volna próbálni magam. Mindig is imádtam fogalmazásokat és rövidebb történeteket, esetleg kezdetlegesebb cikkeket írni, és sejtettem, hogy ebben a közösségben rengeteget tanulhatnék, fejlődhetnék. Természetesen nem csak az írás terén, hisz úgy gondolom, egy iskolaújság emellett olyan sok mást is adhat – tanácsokat az élethez, egy hasonló nagyobb projekthez tapasztalatot, vagy akár csak apró információkat, amelyek később visszaköszönnek majd. Én fogom vezetni a „Zöld-Babits” rovatot, de később talán más cikkekben is találkozhattok velem.



Kovács Adrienn Zita

Sziasztok, Kovács Adrienn vagyok, a 10.F osztályból. Mindig is foglalkozatott az írás, az alkotás. Nagy lehetőségeket látok az iskolaújságban, mivel evvel elérhetjük iskolánk diákjait, tanulhatunk egymástól és rengeteg jobbnál jobb ötletet oszthatunk meg egymással. Szeretném minél több területen kipróbálni magam. Szeretek sorozatot nézni, sütni és az olvasással, sporttal is barátkozom. Jártasnak mondhatom magam az arcápolás terén is. Fontosnak tartom, hogy beszéljünk a világban zajló eseményekről és a körülöttünk lévő társadalmi problémákról. Ezeket a témákat szívesen látnám viszont az újságban. Emellett nyitott vagyok igazából bármire, úgy vélem, néha a legfurcsább ötletekből sül ki a legjobb végeredmény.



Papp Zsófia



Papp Zsófia vagyok, a Babits Mihály Gimnázium németes osztályából.
Mindig is foglalkoztatott az írás, pont ezért ez az újság egy hatalmas lehetőség számomra, annak érdekében, hogy az írásból szokás váljon az életemben.
Annak pedig még inkább örülök, hogy ezzel a kiváló csapattal együtt részesei lehetünk valami újnak, amit együtt építünk fel.
Remélem sokan tévedtek majd az oldalunkra és közületek sokan visszanéznek még ide.




Schmidt Kata


Sziasztok! Schmidt Kata vagyok a 11.C osztály tanulója. Emellett ezentúl az iskolaújság szerkesztőinek és cikkíróinak egyike. Szabadidőmben szeretek kreatív dolgokkal szorgoskodni, mindenfélét alkotni, olvasni, zenére lazulni és a szeretteimmel sok-sok időt tölteni és segíteni, amiben tudok.
Az újságunkkal nem csak azt szeretnénk elérni, hogy többet olvassatok, hanem meg is nyitnánk előttetek a világot több perspektívából. Elsősorban tőlem pszichológiával, önismerettel kapcsolatos cikkeket olvashattok majd, de biztosan fogtok ennél elvontabb témákat is olvasni a rovatomban. Egyik alapelvem, hogy törekedjünk magunkban kialakítani a békét és a környezetünk is ehhez fog alakulni.
Megfelelő kommunikációval hegyeket tudunk mozgatni, tehát használjuk ki ezt a képességünket!



Torma Viktória

"Ami fontos, azt csöndesen ébren kell tartani magunkban napról napra; egy pillanatra sem szabad elengedni. Egy napon valóság lesz."
Onnantól kezdve, mikor az egyik tanárom elküldte nekem ezt az idézetet, másképpen állok a rám váró kihívásokhoz. Torma Viktória vagyok a 11.C tanulója, és nagy szerencsémre az iskolaújság tagja. Azért jelentkeztem, mert abban a nehéz kilenc hónapban, amikor beteg voltam, unatkoztam. Unatkoztam, de közben annyi mindent megtapasztaltam, annyiszor voltam egyedül, hogy elkezdtem írni. Leírni a folyamatokat, hogy miken mentem keresztül. Szinte végig mosolyogtam. Vicceket írtam ki a folyosó falára, humoros verseket olvastam. A célom az volt, hogy újra találkozhassak az osztálytársaimmal és a tanáraimmal. Az élet közben úgy hozta, hogy ez már nem csak az én célom. Úgyhogy a rovatommal szeretném azt elérni, hogy mindenki megtalálja a monoton hétköznapokban a saját maga mosolyát.


Ughy Dorina

A képen személy, haj, bezárás látható

Automatikusan generált leírás

Ughy Dorina vagyok és a 10.F osztályba járok. Őszintén szólva, eddig nem körvonalazódott meg bennem csak egyetlen egy téma, amiről szeretnék mindig az iskolaújságunkba írni, de lehet, hogy ez nem is probléma. Több dolog is érdekel, így hát szerintem egészen különböző témájú cikkek végén láthatjátok majd a nevemet.
Szeretném kipróbálni magam több területen is, és majd a visszajelzések, meg persze a saját tapasztalataim alapján eldönteni, milyen témakörben érdemes többet alkotnom. Eddigi élményeim alapján, nagyon szeretek interjúkat készíteni, mert nagyon érdekes embereket, történeteket és véleményeket ismerhetünk így meg.
Remélem mindenki talál majd az írásaim között olyat, ami szórakoztató, érdekes, vagy tanulságos lehet számára. Igyekszem majd ilyen cikkeket írni. :)


Végh Heléna Tilda


Végh Heléna Tilda vagyok, németes osztályba járok. Ha az arcomat nem is, a nevemet biztosan meg fogod jegyezni.
Mindenben van valami érdekes, attól függ milyen nézőpontból, hogyan vizsgáljuk meg az adott dolgot. De a legfontosabb: a tálalás. Az írás is így működik, szerintem. Ezekből talán kiderülhetett, hogy sokféle téma foglalkoztat, szóljon az bármiről. Facebook, Insta, Snapchat és drága barátai… mind azok az oldalak, amelyeket akkor használsz, ha „nincs mit tenni”, ki akarsz kapcsolni egy percre, vagy csak szimplán elkerülni egy kellemetlen szitut. Célunk, hogy itt olyan témákról olvassanak a közösségi médiát használó, nemhasználó diákok, amelyekkel „normál” esetben nem biztos, hogy találkoznának. Bízom benne, hogy két óra között, esetleg egy hosszú nap után, a buszra várva inkább ide sodorna a net. Ki tudja, talán tanulsz is valamit.


Megjegyzések

  1. Kedves Milán! Ez aztán a Hölgykoszorú:) Szívemnek kedves lenne, ha látnálak Titeket érték- és közösségteremtő projektek megvalósítójaként. Sok-sok éven keresztül voltam a suli DÖ patrónusa.Legsikeresebb és azóta is felülmúlhatatlan időszaka e diák jelenlétnek Tarnai Dóra Tanárnő és hölgytársaságához köthető. Ofő: Magasi András.Tanulmányi eredményről nem is beszélek.Azt hiszem az sem dőlt meg ..(végzős és érettségi).Ez legyen a mérce, ne érjétek be kevesebbel! Hajrá Milán, hajrá Hölgyeim!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Reflektálva a felhasználóra: Kopeczky Péterként biztatlak Titeket 2021.február 8-án 17.27-kor...Nem szeretnék ismeretlen lenni a Babitsban....még....aztán meglátjuk....

      Törlés
    2. Tisztelt Tanár Úr!
      Köszönjük szépen a kedves szavait és a biztatását! Igyekezni fogunk, hogy minél színvonalasabb és értékesebb tartalmat teremtsünk iskolánk közössége számára. :) Ahogyan látom, a mostani lelkes csapatunkkal remekül fognak majd menni a dolgok.
      Az oldalunkon lehet névtelenül kommentelni, de névvel is. Van egy menüpont itt a hozzászólás résznél("Válasz a következőként:"), ahol ki lehet választani, hogy Google fiókkal belépve(így akkor annak a nevével), vagy egyedi név megadásával, vagy esetleg névtelenül szeretne kommentelni.

      Törlés
    3. Kedves Péter!
      Én is köszönöm a kedves szavakat. Jó kis időszak volt az. :)

      Törlés
  2. Nagyon jó kis csapat! Legyetek ügyesek és kreatívak! <3

    VálaszTörlés
  3. Hajrá, olvasni fogom, miket írtok :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon örülök, hogy megvalósul egy ilyen szuper kezdeményezés. Hajrá! Szurkolok nektek!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Magyar írók és költők, akik mentális betegséggel küzdöttek

József Attila halála - az örök rejtély

A ballagási szokásokról