Valentin hét: Valentin-nap alkalmából… mossunk arcot a hóban?

Valentin-nap alkalmából... mossunk arcot a hóban? Ha a Romániában élők szerelmi tanácsait szeretnénk követni, akkor mindenképp.

Február 14-én világszerte ünneplik a Valentin-napot. Vannak országok, ahol teljesen elzárkóznak ettől az ünneptől, és nem kérnek a töménytelen szívecske mennyiségből, viszont vannak olyan területek is, ahol egész kultúrát alakítottak ki a Valentin-napnak, érdekes szokásokkal, babonákkal. Ezekből hoztam most Nektek pár példát, így egy virtuális utazással hangolódhatunk a szerelem és a szeretet ünnepére.

Fiúk! Mielőtt elkattintanátok, hogy a Valentin-nap Benneteket bizony nem érdekel, rögtön az első példa Nektek szól. Japánban, a férfiaknak kedvez ez az ünnep. Bizony, jól olvastad. Valentin-napon általában a nők foglalkoznak olyan érdekfeszítő témákkal, hogy a párjuk vajon piros vagy rózsaszín rózsával ajándékozza meg őket, de a Japánok erre rácáfoltak. Itt a férfiak készíthetik a hasukat, ugyanis a nők február 14-én megajándékozzák őket csokoládéval. És nem csak a párjukat, hanem az összes többi férfi ismerősüket is. Ha hajadon az illető, nagyon fontos, hogy kézzel készített édesség legyen. A japánoknál azonban március 14-én folytatódik az ünnep, ekkor a megajándékozott férfiak hálálják meg a hölgyek kedvességét, méghozzá szigorúan fehér csokoládéval. Ez nagyon fontos! A sima tejcsokoládé egyenesen szentségtörés lenne.

Olaszországban, a romantikus hajókázások őshazájában, a szerelmespárok ezen a napon vízközelben vagy egy hídon találkoznak. A közelben lévő kerékpártárolóra egy lakatot helyeznek el, amire előtte ráírták mindkettőjük nevét, ismerkedésük időpontját, és személyigazolványuk számát… na, nem, igazából csak a nevüket és a dátumot. Aztán a kulcsot, amivel lezárták a lakatot, egy kívánság kíséretében nagyon romantikusan a vízbe dobják. Na, elég a nyálcsorgatásból, szerintem haladjunk is tovább.

Finnországban és Észtországban, február 14-én inkább a barátság napját ünneplik. Apró kártyákat, képeslapokat, pici ajándékokat küldenek a barátaiknak, ezzel megköszönve egymás barátságát és kifejezni a másik iránt érzett hálájukat.

Bulgáriában nagyobb hangsúlyt fektetnek ezen a napon az alkoholra, mint a szerelemre. Ők a Borkészítők napját ünneplik, így a párok általában az ország legjobb boraiból fogyasztanak egy-két pohárral a közös romantikázás során. Bár igazából, a romantikázás elhanyagolható.

A Fülöp-szigeteken igazi nagy, amerikai tömeges esküvőket tartanak ezen a napon. Jellemzően akár több százan vagy akár több ezren is összeköthetik életüket egy ilyen esküvőn, és a legmeglepőbb benne, hogy gyakran az állam állja ezeknek a tömegrendezvényeknek a költségeit!

Így a végére pedig, úgy gondoltam, ellátlak Benneteket egy-két régi, jó magyar szerelmi praktikával, hogy mindenki szerencsés legyen a szerelemben idén:

1. Egyetek egy almát! Nos, ez így nagyon egyszerűen hangzik, de sajnos nem jó akármilyen. Olyan kell, aminek pont 9 db magja van. És még ez sem elég. Ha megetted az almát akkor a magokat bele kell tenni a kiszemelt fiú zsebébe. Így viszont biztos, hogy beléd szeret! Fiúk, ha indokolatlan almamagokat találtok a zsebetekben, nincs mit tennetek, a sorsotok meg lett pecsételve.

2. Ha meggyújtunk egy gyufát, amerre ég majd a lángja, abból az irányból fog érkezni a jövendőbeli párunk. Csak vigyázzunk! Ha esetleg a számunkra nem megfelelő irányba dől a láng, ne felejtsük elfújni, mielőtt meggyújtjuk a következőt!

3. Lányok, macskákat elő! Érdemes „ráuszítani” a házunkhoz érkező fiúra, mert ha hozzádörgölőzik a cica, akkor biztosak lehetünk benne, hogy ő az igazi.

Remélem tudtam egy-két új információval szolgálni, esetleg megmosolyogtatni Titeket, és mindenkinek almamagokkal teli, boldog Valentin-napot kívánok! :)

Írta: Ughy Dorina
Szerkesztette: Knoch Dorottya

Cikk írásához felhasznált források:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Magyar írók és költők, akik mentális betegséggel küzdöttek

József Attila halála - az örök rejtély

A ballagási szokásokról