DÖK-nap a Babitsban

2021. június 9.-én a Diákönkormányzat szervezésében DÖK-nap került megrendezésre. A rendezvény fő témája idén a gyermekjogok és a gyermekvédelem volt. Az osztályok ezzel kapcsolatos workshopokon és beszélgetéseken vehettek részt illetve interjúkat tekinthettek meg, megoszthatták saját véleményüket is. Körbejártuk az állomásokat, így betekintést nyerhettünk az ott zajló programokba.

Utunk először a kistornaterembe vezetett, ahol a 10.C osztály egy elsősegély foglalkozáson vett részt. Mikor mi ott jártunk épp az újraélesztést, és a stabiloldalfekvést gyakorolták a babitsos elsősegélyes lányok útmutatásával Beke Panna szervezésében. A 9.A-sok gyermekjogi activityt játszottak, ami tulajdonképpen a klasszikus activity játék, a nap folyamán már korábban megismert  gyermekvédelmi fogalmakkal. A 9.E osztály két csoportra bontva az informatika termekben internetes szabadulószoba játékon vett részt, amelynek keretein belül különböző feladatokat kellett megoldaniuk, hogy kiszabaduljanak a “szobából.” 9.F egy Énvédelem tematikájú foglalkozáson vett részt, Árvay Zsófia iskolapszichológus és Kormos Balázs az iskola szociális munkásának szervezésében. Érkezésünkkor, éppen interaktív mozgásos játékokkal dolgozták fel a párkapcsolatban lévő énhatárok témakör kérdéseit. A 9.C osztály egy Kahoot kvízzel mélyült el a gyermekjogi témában, ahol a programfelelősök iskolánk német önkéntesei voltak. A kvízt, osztályprofilukhoz híven németül töltötték ki. A 9.D-sekhez az Emberség Erejével alapítvány két képviselője érkezett, a diákok egy Emoji-játékot játszottak, hangulatjelek alapján kellett felismerniük az ismert gyermekjogi fogalmakat.

Ha már a kilencedikes osztályoknál tartunk, meg kell említeni, hogy a tavaly októberben a vírushelyzet miatt elmaradt Szecska-avatójukat is aznap tartották meg. Az osztályok, a DÖK elnökség által meghatározott különböző témákhoz kapcsolódóan öltöztek be vicces, elegáns, érdekes jelmezekbe, és szórakoztató feladatokat hajtottak végre.


A 10.B osztályhoz szintén az Emberség Erejével alapítvány képviselői érkeztek, csapatokban egy Kahoot tesztet oldottak meg a Gyermekjogi Egyezménnyel kapcsolatban. A 10. A-sok az udvaron egy önvédelmi órán vettek részt, csak úgy mint mi a saját osztályunkkal, így erről személyes tapasztalatainkat is megoszthatjuk.

Egy rövid bemelegítés után, párosával sajátítottuk el a leghasznosabb önvédelmi mozdulatokat. Nagyon érdekes, és hasznos óra volt, mi személy szerint is nagyon élveztük. A foglalkozás vezetője, Martina József azt is elmondta, hogy a szeptemberben induló kezdő csoportokban szeretettel vár minden érdeklődőt a Baranya Harcművészeti Akadémián.


Az idei DÖK-nap nagyon jól szervezett, érdekes, és hasznos volt, gratulálunk az elnökségnek!

Írta:

Ughy Dorina 10. f

Kovács Adrienn 10. f


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Magyar írók és költők, akik mentális betegséggel küzdöttek

József Attila halála - az örök rejtély

A ballagási szokásokról