Könyvajánló: Alex, nagyjából

Ha a nyáron a nagy kikapcsolódás során, van egy kis unalmas, semmittevős szabadidőd, mindenképpen ajánlanék egy könyvet erre az időszakra: Jenn Bennett Alex, nagyjából című ifjúsági regényét. Az írónőhöz ezen kívül is több romantikus történet is köthető, amelyek közül szintén van, ami a leginkább hozzánk, a fiatalokhoz szól (pl. Ragyogó szemek).

Az Alex, nagyjából című regényben megszólaló főhősnő, Bailey nagy elhatározáshoz jut. A szülei elváltak, és a lány egy ideje Washington DC-ben él az anyukájával és annak párjával. Most azonban úgy dönt, hogy a nyarat az édesapjánál fogja tölteni Kaliforniában. Ennek nem csak az az oka, hogy elmeneküljön valahova az otthoni dolgoktól. Kaliforniában él a címben is szereplő Alex nevű fiú, akivel a lány már egy ideje beszélget a Lumière-filmrajongók klubjának privát chatfelületén. Mivel még nem találkoztak, ezért szeretné megtalálni, vagyis inkább kinyomozni, hogy ki is ez a fiú. Az igazi nevüket sem árulták el egymásnak. Mindketten csak a kitalált nevükön hívják a másikat. Baileyt Alex a gyerekkori becenevén, vagyis Mink néven ismeri. Alex valódi nevét viszont nem tudjuk meg. Annyi bizonyos, hogy mind a ketten rajonganak a régi filmekért. Alex ezért már többször el is hívta a lányt Kaliforniába, hogy nézzék meg együtt az Észak-Északnyugat című film vetítését. A lány azonban eddig mindig talált valami kifogást, hogy miért nem megy el vele.

A fiúnak most viszont nem szól, hogy eljött az édesapjához, és így nyugodtan megnézheti őt magának. A lánynak pedig nincs épp könnyű dolga. Csak pár információ áll a rendelkezésére azzal kapcsolatban, hogy Alex merre lakik. De az sem könnyíti meg a helyzetét, hogy a múzeumban, ahol nyári munkát vállal, egy srác, Porter Roth kipécézte magának. Ez a fiú pedig felkelti egy idő után a lány figyelmét az ellenszenve ellenére, és már nem biztos abban, hogy mit is szeretne igazán.

A könyv nagyon jól bemutatja a lány útját, vagyis a felnőttség felé való menetelését, és a történet során kiderülő traumák feldolgozásának nehéz folyamatát. Számomra viszont kissé kiszámítható volt, de valamiért mégsem tudtam letenni. Ami adódhat abból az okból is, hogy nagyon közelinek, életszerűnek tekinthető a történet.

Bailey utazása alatt rengeteg új élménnyel gazdagodik. A könyv sok mindent magába foglal, ami nagyon fontos a felnőtté válás első lépcsőinél, a szerelemben, és a problémák megoldásában. A nyárra pedig pont ez az, amire egy kis lazításként szükségünk lehet.

A könyvet Leiner Laura is ajánlotta a honlapján és a Tumblr oldalán.
A könyv moly.hu oldalát itt találjátok.

Forrás: Leiner Laura Tumblr



A KÖNYV AZ ISKOLA KÖNYVTÁRÁBAN IS MEGTALÁLHATÓ.

Írta: Hős Patrícia 10.f


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Magyar írók és költők, akik mentális betegséggel küzdöttek

József Attila halála - az örök rejtély

Az húsvét nagy kérdései, avagy miért pont a tojás és a nyúl kötődik az ünnephez?