Beszámoló az NTP-MŰV tehetséggondozó programról

Iskolánk abban a szerencsében részesült, hogy 2021. májusában a Nemzeti Tehetség Program által meghirdetett pályázatán sikerrel szerepelt. Ennek következtében a Babits művésztanárainak segítségével - Balásy Szabolcs, Horgas Karina és a már nyugdíjba vonult Betlehem Márta néni – új rajzkellékeket rendelhettünk, majd később egy koncerttel egybekötött kiállítást is szervezhettünk „Zenélő képek- képes zenék” címmel. A pályázat keretein belül Ezüstkanál Teaházunkban vendégül láthattuk Vermes Tímea, operaénekest, divattervezőt.

Maga a pályázat két fő művészeti ágat kötött össze: a zenét és a rajzot. Mindkét területre nagyjából 8-8 diák lett kiválasztva, akik részt vehettek a háttérmunkákban. A kiállított alkotásokért, és a koncert közben zajló festésért Suvák Bori Panna 12. B, Bognár Panna Eszter, Polidano Marissa Tia (12. F), és Révész Rubina (10. D) voltak felelősek. Az eseményen gitáron játszott Takács Levente (12. E), zongorázott Gazsó Virág (10. D), és énekeltek Solymosi Zoé Réka (12. B), Beke Panna (12. C), Magyar Judit (12. D), Almájer Fanni, és Sebestyén Virág (11. F). Jómagam (Kersák Viktória) és Gazsó Virág a zenei és a képzőművészeti feladatokban is részt vettünk.

A kiállított alkotások jeligéje, ihlete a zene; a művek bemutatják a muzsika fontosságát a táncban, a mindennapi életben, vagy éppen egy improvizációt szemléltetnek, vagyis a készítőik a hangulatot, az érzéseket vetették papírra. Nagyon nagy élmény volt számunkra, hogy tanáraink felfigyeltek a tehetségünkre, lehetőséget adtak, és segítettek bennünket az ötleteink kibontakoztatásában. Személy szerint úgy gondolom, hogy ez a különleges pályázat és egyedülálló összművészeti rendezvény sokat segít a további terveim megvalósításában. Mindannyian nagyon örülünk annak, hogy a Babitsban ilyen inspiráló közegre találhattunk, és hogy az iskola művészeti életét otthonosnak érezhetjük. 

Október 19-én, kedden délelőtt tartottuk a tehetséggondozó program projektzáró eseményét. A földszinti aulában a megjelent közönség még utoljára megtekinthette a tablókat, és meghallgathatta az intézményvezető asszony köszöntőjét.  
Köszönjük a lehetőséget!

Kersák Viktória
11. C

Galéria

A bemutató




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Magyar írók és költők, akik mentális betegséggel küzdöttek

József Attila halála - az örök rejtély

Szendrey Júlia, a nő és az ember