Sorozatok és filmek nyelvtanuláshoz

A nyelvtanulás nem mindig egyszerű feladat. Sokszor a nyelvkönyvek az egyetlen lehetőség, amik borzasztó unalmasak, és felettük görnyedni nem kellemes feladat. Viszont sorozatot vagy filmet nézni mindenki szeret, és ezek hatékonyabbak is lehetnek a hétköznapi beszélgetés szempontjából.

Az alábbiakban hadd adjak nektek néhány tippet a nyelvtanuláshoz!  

Kezdjük az angol nyelvvel:

A korona

A történelmi eseményeken alapuló sorozat II. Erzsébet uralkodását mutatja be a XX. század második felében, politikai és magánéleti szempontból. Az alkotás Emmy- és Golden Globe-díjat kapott legjobb dráma kategóriában.



Német:

A hullám mi vagyunk

Egy rejtélyes osztálytárs négy idealista tinit lázadásra szít az egyre erősödő nacionalizmussal szemben, csakhogy a harcuk egy ponton baljós fordulatot vesz. Todd Strasser 1981-es A hullám című regényén alapszik.




Spanyol:

A nagy pénzrablást mindenki ismeri, mindenki ezerszer látta, és tényleg ez az a sorozat, amivel tökéletesen lehet fejleszteni a spanyolunkat. A történet középpontjában egy csapat bűnöző áll, akiknek fő célja, hogy minél több pénzhez jussanak. Eleinte semmilyen kapcsolat nem fűzi őket egymáshoz, de a végére egy nagy család lesznek.



Francia:

Az A Very Secret Service címen futó vígjátéksorozat a hidegháború idején játszódó történet. André Merlaux 1960-ban belép a franca titkosszolgálat kötelékébe. Az ellenséges hatalmak ügynökei ellen ugyanúgy küzdenie kell, mint a bürokráciával.


Olasz:

Luna Park című sorozat egy romantikus dráma, mely szintén az 1960-as években játszódik. A főszereplő lány a családja cirkuszában nőtt fel. Egy nap bemegy a cirkuszban dolgozó jósnőhöz, ahol egy jóslatból kiderül, hogy eltűntnek hitt ikertestvére a közelben tartózkodik.




Kínai:

A valószínűtlen hős egy valós történeten alapuló film. A történet másfél órában meséli el nekünk So Wa-wai világcsúcstartó paralimpikon életét, édesanyjával való kapcsolatát, és azt, hogyan küzdik le az akadályokat, melyeket az élet eléjük gördít.




Koreai:

A koreai Love Alarm ( magyarul Lájkolva) egy dél-koreai romantikus sorozat, ami egy szoftverfejlesztőről szól, aki kiad egy app-et, ami értesíti a felhasználóját, ha valaki a 10 méteres sugáron belül romantikus érzéseket kezd táplálni iránta.



Remélem sikerült felkeltenem mindenki érdeklődését ezekkel a zömében kevésbé ismert sorozatokkal. Készítsetek egy nagy tál popcornt, és indulhat is a maratoni sorozatozás! Jó szórakozást! 

Képek forrása. netflix.com

Az ajánlót írta: Hollóvári Petra 10.C


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Magyar írók és költők, akik mentális betegséggel küzdöttek

József Attila halála - az örök rejtély

A ballagási szokásokról