Három kevésbé ismert, mégis nagyszerű sorozat


Aki érti és szereti a humort, bizonyára számtalon olyan filmet és sorozatot fel tud sorolni, amin sírva lehet röhögni. Én is közéjük tartozom. De vannak olyan sorozatok, amelyek nem váltak olyan népszerűvé, mégis megérdemelnék, hogy többen ismerjék. Lássunk hát három kevésbé ismert sorozatot, amelyek garantálják a jókedvet.

Waczak szálló


Egy 1975-ös angol komédia, John Cleese főszereplésével, akit többen ismerhetünk a Harry Potter-filmekből (Félig fejnélküli Jack). John Cleese a Monty Python egyik állandó alakja.
A sorozat a szálloda vezető (Basil Fawlty) és felesége (Polly Sherman) mindennapjairól szól. Természetesen elengedhetetlen az ilyen komédiákban, hogy valaki ne legyen agybajos, de minimum gyagyás, ezt a vicces szerepet itt Basil képviseli. Vannak gyengébb részek, de a többségen elképesztően jól lehet szórakozni.

IMDB oldal: https://www.imdb.com/title/tt0072500/

Kockafejek

Próbálta már kikapcsolni, bekapcsolni? Ez a kérdés egy szintén brit komédiasorozatból lehet ismerős. Ez a sorozat a listából a személyes kedvencem.
A történetnek három főszereplője van: Maurice Moss, a kissé éretlen, autisztikus vonásokkal rendelkező kocka, aki csakis a számítógépekhez ért. Roy, aki egy zárkózott, lusta, mulya alak, de rendkívül szeretetreméltó, és a 4 évadon keresztül ő az a szereplő, akivel talán a legkönnyebb azonosulni. Illetve Jen Barber, aki nem ért a számítástechnikához, mégis megkapta a hatalmas cég IT részlegének vezetői állását, ő lett a fiúk főnöke.
Tovább fokozza a hangulatot, hogy a hatalmas vállalatnál egyedül csak Moss és Roy ért bármihez is, mégis az alagsor legvégén egy lepukkant szobában dolgoznak, és egyengetik a vállalat útját.


Szívek szállodája (Gilmore Girls)

Elérkeztünk ahhoz a sorozathoz, ami tökéletesen bemutatja, hogy egy rossz magyar cím mennyit ronthat a nézetségi esélyeken. Női, lagymatag sorozatként él a köztudatban, holott kiváló dramaturgiával rendelkezik, s a sorozat színvonalát tovább növeli a nagyszerű színészgárda, a színészek zseniálisan alakítják a szerepüket a kicsit bolond amerikai kisvárosban. Melissa McCarthynak ezzel a sorozattal kezdődött a pályafutása, de több, a sorozatban szereplő színész is feltűnt később több sorozatban vagy filmekben.
Egész gyermekkoromat átszövi ez a sorozat, párbeszédeket tudok belőle idézni, de a mai napig nem tudom megunni.


Írta: Papp Zsófia 11.C


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Magyar írók és költők, akik mentális betegséggel küzdöttek

József Attila halála - az örök rejtély

Az húsvét nagy kérdései, avagy miért pont a tojás és a nyúl kötődik az ünnephez?