Babits 60 - Babits 60 kilométer túrasorozat II.

Iskolánk idén ünnepli 60. évfordulóját. Ebből az alkalomból a tanév során egy olyan 5 túrából álló túrasorozatra invitáljuk a diákjainkat, volt diákjainkat, kollégáinkat és a Babitsos családokat, ahol összesen 60 kilométert teszünk majd meg a környező túraútvonalakon. Az első utunk Szekszárdról indult, hiszen iskolánk névadója, Babits Mihály ott született 139 évvel ezelőtt.

Az alábbiakban Molnár Emese és Magyari Mira 9.b-s tanulók rövid képes beszámolóját olvashatjátok.

***

A Babits-túra második alkalmából, kis csapatunk a szeles idő ellenére tele lelkesedéssel december 17-én reggel fél kilenckor a főpályaudvar előtt találkozott.  

Nem sokkal később már a buszon ültünk, és a Gesztenyés felé tartottunk. Amikor odaértünk, még csatlakozott hozzánk néhány túratárs. 
Egy gyors csoportkép után elindultunk a Fehér-kúti kulcsosház felé. 
Az útvonal nagyrészt felfelé vezetett, az esős idő miatt a terep is csúszós volt, ám szerencsére a Mikulás néhány nappal ezelőtt ösztönzésképpen otthagyott nekünk egy kis édességet, hogy túránkat lelkesebben folytathassuk.   

A kulcsosháznál egy kis pihenőt tartottunk, Lajka, a négylábú kísérőnk mindenkihez odabújt egy kis elemózsia reményében. Utunkat ezután már sík terepen folytattuk, és sok helyen gyönyörű kilátás tárult a szemünk elé. 

Körülbelül 3 óra túrázás után kicsit kimerülve elértük végső úticélunkat, a Tettyét. Érkezésünket egy újabb csoportképpel ünnepeltük meg, ezek után pedig csapatunk két irányban indult el hazafelé. 
Mi sajnos pont lekéstük a buszt, ezért a Tettyétől lesétáltunk a Széchenyi térig, ahol elhaladtunk Babits Mihály régi iskolája, a Nagy Lajos Gimnázium előtt. Innen mindenki hazament, és kipihente a nagyjából 12 km-es kirándulást. 

Véleményünk szerint nem is lehetett volna tartalmasabban eltölteni a délelőttöt, hiszen a friss levegőn mindenki jól érezte magát a barátai társaságában. Emellett egy újabb élménnyel gazdagodtunk, és már kíváncsian várjuk túrasorozatunk következő fejezetét.

Molnár Emese - Magyari Mira (9.b)

A képek a kiránduláson készültek.


















Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Magyar írók és költők, akik mentális betegséggel küzdöttek

József Attila halála - az örök rejtély

A ballagási szokásokról