Babits 60 - Babitsos - Komarovos „dinasztiák” 7.

Cikksorozatunkban olyan volt és jelenlegi Babitsos diákok nyilatkoznak, akik rokonok: szülők és gyermekeik, nagybácsik, nagynénik unokaöccsükkel vagy unokahúgukkal, testvérek, unokatestvérek. Így rövid páros interjúkat olvashattok a rovatban. Kérdéseinkkel azt próbáljuk körüljárni, hogy miért, milyen értékek mentén választották a Babits Gimnáziumot, mik a közös pontok, milyen hagyományokat őrzünk, és milyen változásokat látnak például a 25-30 éve ide járt szülők, rokonok?

A hatodik részben Lóth Ninetta Zsófia (10.F) és unokatestvére, Vida Csenge Sára adtak interjút.

***

Mikor jártál az iskolába? Milyen tagozaton tanultál? Ki volt az osztályfőnököd?

Vida Csenge Sára vagyok. Tanulmányaimat 2018-ban kezdtem a Babits Gimnáziumban és 2022-ben érettségiztem humán tagozaton. Osztályfőnököm Pálné Porst Andrea tanárnő volt.

Miért ezt az iskolát választottad?

Gimnáziumi éveimet szerettem volna megfelelő környezetben tölteni. Legfontosabb célom volt, hogy egy magas elvárásokat megfogalmazó iskolában tanulhassak. A nyílt nap után nem is volt kérdés, hogy számomra ez lesz az a hely, ahová szeretnék 4 éven keresztül járni.

Milyen meghatározó emlékeid, élményeid vannak a középiskolás évekből?

Sajnos a mi középiskolás éveink nem mondhatók hagyományos diákéveknek, rengeteg programból kimaradtunk a covid miatt, ez pont a gimnáziumi tanulmányaink közepét érintette. Ezt leszámítva próbáltunk minden percet megragadni az iskola falain belül. Az utolsó évben mindenki azon volt, hogy azt a pár “kimaradt”, otthon töltött hónapot közösen bepótoljuk.
Feledhetetlen erdélyi kiránduláson vehettem részt az osztályommal, ahol még jobban összekovácsolódott a közösségünk. Magasi András tanár úr történelemóráiból sem volt hiány, megtanultuk, hogy a következő héten történő játék egyenlő a témazáró dolgozattal.

Hogyan alakult a további életed? 

A rengeteg történelem- és magyarórának köszönhetően a tanulmányaimat a PTE Állam-és Jogtudományi karán folytattam, ahol jelenleg első éves hallgató vagyok.

Miért ajánlanád a Babits Gimnáziumot a mai általános iskolásoknak?

A Babitsban nem csak egy diák vagy a sok közül, ha problémába ütközöl, segítségre találsz. A közeljövőre nézve biztos pontot biztosított nekem a Babits Gimnázium. Tudtam, hogy megfelelő oktatást kapok a 4 év során, és ez mára már be is bizonyosodott, hiszen sikerült a következő kitűzött tanulmányi célomat megvalósítani a gimnáziumnak köszönhetően.

***

Hányadik osztályba jársz? Milyen tagozaton tanulsz?

Lóth Ninetta Zsófiának hívnak, jelenleg 10. osztályos tanuló vagyok, unokatestvéremhez hasonlóan én is humán tagozatra járok, Bálint Andrea az osztályfőnököm.

Miért ezt az iskolát választottad?

Már viszonylag korán 6. osztályos koromban eldöntöttem, hogy jogi egyetemre szeretnék jelentkezni, tehát mindenképpen olyan gimnáziumban szerettem volna folytatni tanulmányaimat, ahol a történelmet és irodalom tantárgyakat már 9. osztálytól kezdve emelt óraszámban tanulhatom. A Babitsban megtaláltam a számomra tökéletes osztálytípust. Unokatestvérem már babitsos tanuló volt, ezért kikértem a véleményét az iskoláról, és csak pozitív dolgokat mesélt. Sajnos mikor 8. osztályos voltam, a covid miatt nem vehettem részt személyesen a nyílt napon, azonban az iskola online nyílt napját megtekintettem, és még szimpatikusabbá vált az iskola.

Milyen meghatározó emlékeid, élményeid vannak a középiskolás évekből?

Az eddigi két évem alatt számos programon vettünk részt az osztályommal. Jártunk Szegeden, Keszthelyen, piknikeztünk a Tettyén és a Barbakán-kertben, többször voltunk színházban is, szurkoltunk a fiúknak a focikupán. A kedvenc emlékem, mikor 2022. márciusában Pákozdra látogattunk. A buszút nagyon hangulatosan telt, rengeteget nevettünk és énekeltünk. Felkerestük a katonai emlékparkot, valamint a sukorói templomot, és mivel Magasi András tanár úr is velünk tartott, egy kisebb rendhagyó történelemórán vehettünk részt. Az idei évben pedig Budapestre készülünk az osztályommal.

Hogyan tervezed a további életed?

Tanulmányaimat a PTE Állam-és Jogtudományi karán szeretném folytatni, ezért is választottam a történelmet és a magyart fakultációként. A diploma megszerzése után pedig családjoggal szeretnék foglalkozni, így egy ehhez kapcsolódó szakirányú továbbképzés elvégzését tervezem.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Magyar írók és költők, akik mentális betegséggel küzdöttek

József Attila halála - az örök rejtély

A ballagási szokásokról