Látogatás a Vasarely Múzeumban

Május 17-én, egy pénteki napon szerencsénk volt a 10.b osztállyal kicsit kiszakadni az iskolával járó szürke hétköznapokból, és meglátogatni a Vasarely Múzeumot Pécs belvárosában.

Amint megérkeztünk, az osztályt két csoportra bontották, az egyik tárlatvezetéssel, míg a másik kreatív foglalkozással kezdett. A mi csapatunk az alkotósarok felé vette az irányt, és egy Vasarely munkásságáról szóló ismertető után az általunk választott színes rombuszokat kellett előre meghatározott sorrendben felragasztani egy papírra optikai illúziót elérve ezzel. A papír másik oldalán már szabad kezet kaptunk a kreatív énünk kibontakozására, ezáltal rendkívül egyedi és érdekes alkotások is születtek.

Miután mindenki végzett, elindult a tárlatvezetés, amely során rengeteg meglepő dolgot tudhattunk meg a festő munkásságáról, illetve az adott alkotásokról. A tárlatvezető szakember nagyon kedves, türelmes és mindemellett humoros is volt, kiválóan fenn tudta tartani a figyelmünket.

Nekem személy szerint nagyon tetszett ez a foglalkozás, és nem csak azért (bár ez sem utolsó ok), mert iskola helyett vettünk rajta részt, de tényleg egészen lenyűgöző, milyen mértékben be tudja csapni a szemünk az agyunkat, és csodálatra méltó a művészek tehetsége is, akik ezt el tudják érni a nézőkben.

Ezen kívül engem ez a program arra is inspirált, hogy felfedezzem Pécs egyéb nevezetességeit is. Habár itt születtem, még jó néhány látványosságra nem fordítottam különösebben figyelmet, túl természetesnek vettem, hogy itt vannak. Egyszóval mindenkit arra buzdítok, hogy szánjon rá egy-két napot, amikor turistáskodik a szülővárosában, hiszen mindig tanulhatunk valami újat, és miért is ne tennénk, ha egyszer itt van helyben.

Magyari Mira 10.B









Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

„A koncentrációs táborok boldogsága” – filmkritika a Sorstalanság című filmről

József Attila halála - az örök rejtély

Magyar írók és költők, akik mentális betegséggel küzdöttek